ciekawe przemyślenia

Blog

Jak powstały restauracje

o złotych łukach

Patrząc na McDonald’s teraz, z ponad 38 000 restauracji w ponad 100 krajach i przychodami 21,1 miliarda dolarów (w 2019 roku), trudno było sobie wyobrazić czas, zanim zdominował świat.

Jak większość historii wyrzyskich wielkich początek nie był wcale taki łatwy i przyjemny. Zaczęło się od dwóch braci klasy roboczej, którzy to marzyli o osiągnięciu miliona dolarów przed ukończeniem wieku 50 lat. W 1940 Otworzyli więc swoją restaurację polegając na popularnym schemacie drive-in. 
W roku 1948 zamknęli średnio prosperujący biznes i postanowili przeprowadzić nim istne rewolucje.  Opracowali nowoczesny sposób standaryzacji dań, który dotąd był nie znany w gastronomi. Zapoczątkowano podział pracy niczym z fabryki oraz znacznie ulepszyli szybkość otrzymywania dań. 

Całą ideę rozwinął jeden z głównych partnerów, który przysłużył się do rozpowszechnienia franczyzy. 

śledź mnie na bierząco

i wyszukaj na